Как изглежда регентската вила в Боровец, която е предоставена на прокуратурата

...
Как изглежда регентската вила в Боровец, която е предоставена на прокуратурата
Коментари Харесай

Как изглежда регентската вила в Боровец, използвана от Гешев

Как наподобява регентската вила в Боровец, която е предоставена на прокуратурата и какъв брой пари са вложени в нея през последните години?
Всичко по тематиката: Опитът за атентат против Иван Гешев и желаната му оставка 498
Имотът провокира интерес след обвинявания от страна на към този момент някогашния заместник-главен прокурор Борислав Сарафов  Борислав Сарафов Борислав Сарафов е роден на 16 август 1969 година в София.   През 1987 година приключва 27 ЕСПУ „ Акад., който сподели, че къщата е употребена от като „ персонална резиденция “. 



Снимка: bTV

БТВ направиха обиколка на имота.

Регентската къща в Боровец е издигната през 1941 година Преди няколко години тя е дадена за стопанисване на Висш съдебен съвет, а те от своя страна - на прокуратурата. Обвиненията, че къщата не се употребява по предопределение пристигнаха в средата на май от Борислав Сарафов  Борислав Сарафов Борислав Сарафов е роден на 16 август 1969 година в София.   През 1987 година приключва 27 ЕСПУ „ Акад..

„ Чухме, че Гешев е огромен патриот и българин. Може би по тази причина употребява като персонална резиденция една къща, която се намира в Боровец. Това е така наречен вила на регентите. Към момента тя е служебна база за отмора на Прокуратура на Република България, само че до нея няма достъп никой от магистратите, тъй като Гешев я приватизира за лично прилагане, а чиновниците от базата, които са чиновници на прокуратурата и от парите на прокуратурата се заплащат заплати, той употребява като прислужници “, сподели на 15 май Сарафов.



Снимка: bTV

Това изказване пристигна часове, откакто основният тогава прокурор обществено скъса оставката си и прехвърчаха обвинявания и рецензии и от двете страни. Същия ден екип на bTV отиде до парцела, само че не съумя да влезе вътре. Сега, месец и половина по-късно, от държавното обвиняване дадоха разрешение за снимане.

Имотът се разгръща на към 18 декара земя, има няколко постройки. Има съществена къща, четири бунгала, барбекюто. Има и административна постройка, където се намират офисите на чиновниците. 

Управителката на къщата споделя, че там работят общо 17 души, измежду които готвачи, охранители и водач доставчик. С нея първо влизаме в главната къща. На първия етаж има огромна столова. На втория и третия етаж са ситуирани общо четири жилището.

На втория етаж в къщата има два жилището, които са съвсем идентични. Това, което успяхме да разберем, е, че в множеството случаи и фамилията му са отсядали в единия от тях.



Снимка: bTV

По думите на шефката през последните години Гешев е идвал относително постоянно, само че не ежедневно. Разказва ни, че в този интервал къщата се е употребила и за срещи и заседания. На място са идвали както представители на Висш съдебен съвет, по този начин и хора от пресцентъра на прокуратурата.

Докато сме там разбираме, че чиновници са засичали в парцела и сегашния изпълняващ длъжността основен прокурор Борислав Сарафов  Борислав Сарафов Борислав Сарафов е роден на 16 август 1969 година в София.   През 1987 година приключва 27 ЕСПУ „ Акад.. Управителката споделя, че всеки, който е влизал в регентската къща, е записван в указател. 

В него попадат имената и рождените им дати. Той е формален и е изпратен до Министерството на туризма, описват още чиновниците. Те изясняват – всеки подал поръчка, че желае да пренощува през последните години, е одобряван.

Обиколката из къщата продължава. Там е отделено място и за няколко фитнес уреда. На един от етажите има и по този начин нареченото място за отдих с хидромасажна вана, както и с дребна сауна.



Снимка: bTV

От уеб страницата на прокуратурата се вижда, че е имало процедура за възлагане на социална поръчка за строително монтажни работи на парцела.

Стартирала е в края на февруари 2020 година - към два месеца, откакто заема поста основен прокурор. Договорът е подписан на 15 юли същата година. Общата му стойност е 555 754,86 лв..



За тази сума би трябвало да се извършат редица действия - ремонт, разчистване, боядисване, замяна на кабели, циклене на паркет. От контракта на публичната поръчка излиза наяве, че в ремонта е планувана и хидромасажната вана, чиято цена е от близо 3000 лв..



Снимка: bTV

В таблицата попада и доставка и монтаж с правене на два разнообразни плана, свързани с мястото за отдих, като това възлиза общо към 30 000 лв.. Служителите ни споделят, че през последните три години нито сауната, нито ваната са употребявани.

Отново от документите, оповестени на уеб страницата на държавното обвиняване, виждаме и че през декември 2020 година е подписан анекс към контракта. С него страните се спогаждат да усилят цената на осъществяване с близо 162 000 лв. с Данък добавена стойност. Така общата стойност възлиза на 717 377 лв..



Снимка: bTV

Описани са и в детайли нещата, за които се изисква спомагателната сума, като значително пари са предопределение за камери. 

Опитахме се да потърсим за коментар, с цел да ни опише кои хора са посещавали къщата, употребявал ли я е той като персонална резиденция, каквито бяха обвиняванията на Сарафов и належащ ли е бил този ремонт за над 700 000 лв.. Той не отговори на позвъняванията на БТВ.



Снимка: bTV

Борислав Сарафов  Борислав Сарафов Борислав Сарафов е роден на 16 август 1969 година в София.   През 1987 година приключва 27 ЕСПУ „ Акад. съобщи пред bTV, че е ходил там, само че е бил посетител и е посещавал регентската къща, когато е бил канен от. Борислав Сарафов  Борислав Сарафов Борислав Сарафов е роден на 16 август 1969 година в София.   През 1987 година приключва 27 ЕСПУ „ Акад. добави, че сега къщата е отворена и може да се употребява от чиновници на прокуратурата.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР